De Ce Miroase Aerul Condiționat a Mucegai

Technicians Taking Coffee Break 5sgh47l 1.jpg

Mirosul de mucegai alungă clienții!

Puține lucruri alungă clienții mai repede decât mirosurile neplăcute de mucegai. Mirosurile persistente din restaurantul, clubul sau magazinul dvs. pot însemna un dezastru pentru afacere.

Psihologii care studiază efectele mirosurilor au dovedit faptul că oamenii devin rapid condiționați de mirosuri.

Acest lucru înseamnă că, în timp ce dumneavoastră nu mai sesizați un miros neplăcut, un vizitator îl observă imediat ce intră pe ușă.

Mirosul de la aparatul de aer conditionat

Problemele legate de mirosuri pot fi surprinzător de dificil de rezolvat, iar cauzele nu sunt întotdeauna evidente imediat.

Dacă ați observat un miros neplăcut de mucegai, probabil că ați încercat deja remediile evidente, cum ar fi curățarea și deodorizantele.

Dacă acestea nu v-au ajutat, atunci vinovatul poate fi sistemul de climatizare.

Două probleme pot contribui la răspândirea mirosurilor neplăcute într-o incintă:

  • Aparatele de aer condiționat prost întreținute, care găzduiesc umezeala și generează acel miros de mucegai.
  • Fluxul de aer direcționat greșit, răspândind mirosurile neplăcute în zonele în care se află clienții dvs. (cum ar fi de la toaletă la sala de mese).

Inspecția și întreținerea corespunzătoare vă pot scăpa de mirosurile neplacute

Dacă aveți o problemă cu mirosuri neplăcute, este timpul să aduceți un expert care să analizeze starea sistemului de climatizare.

Uneori, întreținerea necorespunzătoare a sistemelor de evacuare, gurile de aerisire sau filtrele de aer înfundate, conductele de scurgere înfundate pot duce la scurgeri de apă și la o acumulare de murdărie și umiditate care provoacă un miros de mucegai.

Întreținerea regulată a sistemului de climatizare vă scapă de aceste probleme, astfel încât acele mirosuri să nu vă mai afecteze spațiul și să vă îndepărteze clienții.

Cu fiecare zi pe care o așteptați, sperând că lumânările parfumate și deodorantele vor rezolva problema, veți pierde bani.

Clienții dvs. vor posta recenzii negative pe internet, plângându-se de modul în care mirosul neplăcut din restaurantul dvs. i-a făcut să-și piardă pofta de mâncare.

Controlul mirosurilor se rezumă la reglarea fluxului de aer

Sistemele de climatizare deplasează aerul prin clădiri.

Ventilatoarele de evacuare, uscătoarele de rufe, sistemele de aspirare încorporate, sistemele de colectare a prafului și hotele de bucătărie, toate acestea elimină aerul dintr-un spațiu.

Unele sisteme de ventilație, aparate de aer condiționat și sisteme de încălzire aduc aer, sau împing aerul în spațiu.

Atunci când există mai mult aer eliminat dintr-o zonă decât aerul introdus, presiunea negativă face ca aerul să fie aspirat din exteriorul încăperii, ceea ce duce la un flux de aer negativ.

În schimb, atunci când este împins în spațiu mai mult aer decât cel eliminat prin evacuare, se creează un flux de aer pozitiv. În general, un flux de aer pozitiv este ideal pentru confort, însă există unele circumstanțe în care un flux de aer negativ este nu numai benefic, ci și necesar.

De ce sunt toate acestea importante pentru afacerea dumneavoastră? Pentru că această mișcare a aerului deplasează cu ea și mirosurile. Și, un flux de aer condiționat proiectat corespunzător poate profita de condițiile de presiune a aerului pentru a muta mirosurile în direcția dorită, adică departe de clienții dumneavoastră.

Proiectarea sistemului de climatizare elimină mirosurile:

  • Sistemele de ventilație a bucătăriilor comerciale ar trebui să fie proiectate pentru a crea o presiune negativă a aerului în bucătărie, unde se ascund mirosurile puternice, astfel încât aerul condiționat să fie tras din sala de mese spre bucătărie. Acest lucru previne ca mirosul să se deplaseze din bucătărie spre sala de mese, unde clienții se bucură de masă.
  • Toaletele necesită un flux de aer negativ, astfel încât aerul curat să pătrundă înăuntru, iar aerul urât mirositor să fie scos prin intermediul unui ventilator de evacuare. Fără un flux de aer negativ în baie, acele mirosuri ofensatoare se pot împrăștia în zone nedorite, unde îi vor jigni pe clienții dumneavoastră.

Realizați o inspecție și o evaluare a tuturor echipamentelor de încălzire, răcire și ventilație de către profesioniști certificați. Inspecția poate dezvălui că sunt necesare modificări de proiectare pentru a crea condiții de flux de aer în anumite zone pentru a mișca aerul în direcția corectă.

Mai multe motive pentru a controla fluxul de aer

Pe lângă controlul mirosurilor, există multe alte situații în care doriți să împiedicați fluxul de aer dintr-o zonă în alta a clădirii.

Utilizarea presiunii negative a aerului poate preveni nu numai răspândirea mirosurilor neplăcute, ci și a bolilor transmise prin aer și a altor contaminanți.

Bucătăriiletrebuie, de asemenea, să fie proiectate pentru sănătatea și siguranța lucrătorilor, precum și pentru controlul mirosurilor. Fluxul de aer negativ din bucătărie reduce pericolele cauzate de fum și foc și elimină, de asemenea, poluanții din aer generați de aparatele de gătit care pot cauza dificultăți de respirație pentru angajații dumneavoastră.

Spitalelețin persoanele cu boli transmisibile în camere de izolare cu presiune negativă.
Presiunea negativă face ca aerul să circule în cameră și împiedică aerul, precum și virușii și bacteriile transmise prin aer să iasă din cameră în alte părți ale spitalului. Aerul este scos din cameră doar prin sisteme de filtrare care captează contaminanții.

Laboratoarelecare lucrează cu materiale periculoase trebuie să creeze zone de lucru cu flux de aer negativ, pentru a se asigura că oamenii din întreaga clădire nu sunt expuși la vapori chimici și la contaminanți nocivi din aer.

Cluburilesisălile de fitness cu vestiare mucegăite nu numai că vor pierde clienți, dar îi pot chiar îmbolnăvi. Fluxul de aer adecvat într-un club de sănătate mută aerul din zonele de fitness spre secțiunea uscată a vestiarului și apoi spre zona umedă a dușurilor, unde este în cele din urmă expulzat din clădire printr-un sistem de evacuare puternic. Acest lucru nu numai că previne mirosurile, dar controlează și dezvoltarea periculoasă a mucegaiului.

Preturi Servicii Intretinere Freon si Reparatii aer conditionat 2023

CEA MAI NOUA OFERTA : CURATARE FILTRE + COMPLETARE CU FREON LA 300 LEI CU DEPLASARE INCLUSA
Tipurii de servicii ACCostDurata
1. Igienizare, Curatare, Dezinfectie Unitate interioara & exterioara + Verificare Freonde la 250 lei30 minute
2. Reparatie aparat aer conditionat, in functie de defectiunede la 250 lei30 minute – 1h
3. Incarcare freon aer conditionat, depinde de cantitate kgde la 250 lei20 minute
4. REVIZIE Igienizare, Curatare, Dezinfectie Unitate interioara & exterioara + completare Freon350 lei1 ora
Taxa Urgenta, pentru situatii speciale! Firme, Camera Server, etc…100 lei Taxa, venim Repede, Urgent#

Suntem pregătiți pentru serviciul de urgență 24/7

Dacă aveți nevoie de repararea aparatului dvs de climatizare ,suntem experți în servicii de reparații HVAC asigurăm reparații, și Verificare A/C servicii de urgență 24/7 în Bucuresti, pentru toate tipurile de echipamente.

0764 012 943