Intretinere aer conditionat

technicians-taking-coffee-break-5SGH47L-1.jpg

Reguli de baza ce trebuie respectate pentru o buna intretinere aer conditionat

Daca ti-ai instalat de curand un aparat de aer conditionat si vrei sa stii mai multe despre o buna intretinere a acestuia, te invitam sa citesti randurile urmatoare in care iti vom explica de ce trebuie sa tii seama de anumite reguli in aceasta privinta. O foarte buna intretinere aer conditionat iti va asigura o durata de viata mare a acestuia si te va feri de cheltuieli inutile in viiitor.

Partile electrice ale acestui aparat si cele in care este implicat agentul de racire necesita o atentie sporita. Toate trebuie monitorizate cu atentie, in fiecare inceput de vara, prin efectuarea de revizii si mici reperatii care sunt necesare din cand in cand. 

Cu siguranta, nu vrei sa ai surpriza de a ramane fara aer conditionat in mijlocul verii, atunci cand tehnicienii sunt foarte ocupati si te vor pune pe lista de asteptare foarte lunga, chiar si pentru o banala operatiune de intretinere aer conditionat. Se intampla destul de des sa ne lovim de astfel de probleme, asa ca e bine sa stim cum sa le evitam.

Intretinerea aparatului te fereste de surprize!  

Filtrele aparatului de aer conditionat sunt foarte importante. Atunci cand efectuezi o operatiune de intretinere aer conditionat cu personal specializat, aceasta trebuie sa implice neaparat curatarea si inlocuirea filtrelor aparatului respectiv. Prin  acele filtre trece aerul pe care il respiri in propria locuinta, iar acel aer nu trebuie sa aiba in el praf, materii straine, spori de mucegai sau bacterii.

In cazul sistemelor centralizate de aer conditionat, operatiunea de intretinere aer conditionat este mult mai complexa si poate dura mai mult timp. Un astfel de sistem este foarte scump si nu iti permiti sa il lasi sa se defecteze din cauza lipsei intretinerii, asa ca acorda atentie acestei operatiuni si in acest caz.

Bobina de evaporare a aparatului de aer conditionat si condensatorul acestuia pot aduna mizarie de-a lungul timpului. In fiecare an, aceste elemente trebuie verificate cu atentie de catre cineva care stie ce anume sa urmareasca atunci cand face o intretinere aer conditonat. Orice mica defectiune a unui aparat de aer conditionat,  neobservata la timp, poate duce la defectarea lui si remedierea costisitoare a problemei.

Partea exterioara a aparatului are si ea destul de mult de suferit. Multe resturi, praf si chiar pasarile moarte pot ajunge in interiorul ei si afecteaza performanta aparatului tau. La o operatiune de intretinere aer conditonat aceste probleme pot fi observate cu usurinta si remediate la timp. Lipsa remedierii lor la timp va duce la unele defectiuni majore ce necesita chiar inlocuirea unor piese.

Printr-o buna intretinere aer conditonat, aparatul tau va functiona foarte bine o perioada optima de timp si va aduce in casa aerul rece si curat de care aveti nevoie. Daca nu il folosesti iarna si ai aceasta posibilitate, ar fi bine sa acoperi unitatea exterioara a aparatului respectiv, iar astfel vei evita acumularea de resturi in interiorul ei. Daca aparatul este situat intr-un loc inaccesibil, poti cere tehnicienilor pe care ii platesti pentru intretinere aer conditionat sa faca acest lucru.  

Preturi Servicii Intretinere Freon si Reparatii aer conditionat 2022

CEA MAI NOUA OFERTA : CURATARE FILTRE + COMPLETARE CU FREON LA 300 LEI CU DEPLASARE INCLUSA
Tip de serviciuPretInfo
1 Reparatii aer conditionatde la 300 LEISchimbare senzor de temperatura, condensator pornire, etc…
2 Incarcare Freon AC 9.000-12.000 BTUde la 300 LEIPretul este valabil pentru aerul conditionat de locuinta, casa, apartament, 9.000-12.000 btu
3 Reparatie aer conditionat + incarcare freon dupa reabilitare termica bloc400 LEIOferta speciala pentru remediere pierdere freon dupa ce sa demontat unitatea exterioara, sa remontat la loc si scapa freon pe la inbinari/berc robineti unitate exterioara + reincarcare freon/umplere.
4 CEA MAI NOUA OFERTA : CURATARE FILTRE + COMPLETARE CU FREON LA 300 LEI CU DEPLASARE INCLUSA300 LEIServiciu recomandat o data la 2-3 ani pentru aparatele care mai racesc dar foarte greu adica nu la fel de bine ca un aparat nou curatat si plin cu freon care sufla cu 5 grade!
5 Matisare/Shimbare izolatie traseu unitate exerioara100 LEI/metru liniarDesi nu recomand acest serviciu, adica a se da cu banda alba pe afara tevile care duc la unitatea exterioara deoarece este periculos si nu are nici un efect tehnic, decat estetic(se vede frumos alb), pentru doritori pretul este 100/lei pe metru in limita in care ajung din casa!
6 Pica apa din aerul conditionat350 LEIMotivele pot fi diverse, revolvarea este una complexa, presupune revizie generala, curatare igienizare, spalare tavita condens, furtun condens, completare cu freon.
7 Telecomanda universala cu setare si livrare150 LEIAvem pe stoc 3 modele de telecomenzi universale aer conditionat, ne deplasam pentru setare si livrare.

Ne deplasam in Bucuresti sectorul 1, 2, 3, 4, 5, 6.

Suntem pregătiți pentru serviciul de urgență 24/7

Dacă aveți nevoie de repararea aparatului dvs de climatizare ,suntem experți în servicii de reparații HVAC asigurăm reparații, și Verificare A/C servicii de urgență 24/7 în Bucuresti,  pentru toate tipurile de echipamente.