La ce ajuta igienizarea unui aer conditionat

Technicians Taking Coffee Break 5sgh47l 1.jpg

Când vine vorba de igienizarea aparatelor de aer conditionat, oamenii tind să aibă o mulțime de întrebări cu privire la beneficiile și la modul în care știu când aveți nevoie de curățarea conductelor.

Așa că astăzi vom răspunde la unele dintre cele mai frecvente întrebări pe care le auzim zilnic despre serviciile de curățare a acestor sisteme.

Ce contribuie la calitatea aerului interior?

Calitatea aerului din interior este afectată de temperatură, umiditate, ventilație, mucegaiuri cauzate de deteriorarea apei sau de expunerea la substanțe chimice nocive.

Unele dintre cele mai frecvente cauze ale calității slabe a aerului interior includ umiditatea ridicată și întreținerea deficitară a sistemelor de ventilație, încălzire și aer condiționat.

Efectuarea lucrarilor de intretinere pentru unitatile dumneavoastra de aer conditionat de catre profesionisti va asigura confortul in locuinta.

O unitate de aer conditionat intretinuta in mod corespunzator va asigura o calitate optima a aerului.

Prin curatarea regulata a filtrelor de aer si a schimbatorului de caldura din cadrul unitatii va asigurati ca familia dumneavoastra respira aer curat, pur.

Calitatea aerului pe care îl respirați vă poate afecta în tot felul de moduri.

Există efecte imediate asupra sănătății pe care este posibil să le resimțiți deja din cauza calității slabe a aerului, cum ar fi probleme respiratorii, iritații ale ochilor, nasului și gâtului, dureri de cap, amețeli, greață și oboseală.

Problemele de calitate a aerului pot provoca, de asemenea, probleme de confort care nu dăunează neapărat sănătății dumneavoastră, dar sunt totuși neplăcute, cum ar fi mirosurile, umiditatea ridicată și aerul înfundat.

Casele și întreprinderile au o calitate slabă a aerului din interior din tot felul de motive, inclusiv:

 • COV de la produsele de curățare de uz casnic, vopsele și finisaje, materiale de construcție și covoare, curățătorie chimică, benzină, pesticide și fum de țigară
 • Smogul și alți poluanți din exterior care își fac loc în interior
 • Praf
 • Părul animalelor de companie
 • Ventilație necorespunzătoare din cauza unei instalatii de climatizare necorespunzătoare
 • Umiditatea excesivă, care duce la apariția mucegaiului și a mucegaiului
 • Bacterii și viruși (inclusiv virusul care cauzează COVID-19) care se transmit prin aer și care își pot face loc în sistemul dumneavoastră de climatizare

Atunci când aveți acești contaminanți în spațiul dumneavoastră, ei sunt recirculați de aparatul de aer conditionat.

La ce ai nevoie de igienizarea unui aer conditionat?

Iată care sunt cele mai frecvente motive pentru care sunt necesare serviciile de igienizare al aparatelor de aer conditionat:

Pentru o eficienta sporita a sistemului

Serviciile de intretinere periodice, cum ar fi inspectiile, inlocuirea filtrelor si alte mici reglaje pot determina functionarea mult mai eficienta a unitatii de aer conditionat, iar dumneavoastra puteti reduce consumul de energie, unitatea functionand la eficienta maxima.

Un aparat plin de praf va functiona mai mult timp pentru atingerea parametrilor de confort!

O problemă frecventă care apare din cauza fluxului de aer deficitar este reprezentată de serpentinele înghețate. Ați observat că unitatea dvs. de aer condiționat funcționează în mod constant?Scurgeri de apă? Aceste lucruri se pot întâmpla din cauza acumulării de gheață pe serpentinele condensatorului, care apare atunci când fluxul de aer este diminuat.

Pentru eliminarea mirosurilor neplacute

Atunci când mucegaiul se acumulează în interiorul aparatului de aer conditionat (adesea din cauza umidității necontrolate), după un timp puteți observa mirosuri persistente de mucegai în casa sau în biroul dumneavoastră. Pentru a face față acestei probleme, solicitați inspectarea aparatelor de climatizare de către un profesionist. În acest caz, ar putea fi necesară o curățare amănunțită, precum și remedierea mucegaiului, pentru a scăpa de acele mirosuri neplăcute.

Pentru eliminarea prafului din aparat

Ați observat nori de praf provenind din registrele de încălzire și aer condiționat?

Acesta este un indicator că aveți o depunere mare de praf pe pereții conductelor.

Odată ce ați investit în servicii de igienizare, veți avea mai puțin praf care se va acumula pe mobilă sau pe aparatele electrocasnice din locuinta.

Reducerea costurilor

Pe termen lung, efectuarea lucrarilor de intretinere este intotdeauna mai putin costisitoare decat interventiile de service ad-hoc. Planificand din timp lucrarile de intretinere preventiva impreuna cu Daikin veti evita interventiile de urgenta.

Costurile clare si transparente, precum si rapoartele bine fondate referitoare la durata de viata pot fi incluse cu usurinta in buget, iar acest lucru reduce costul total de proprietate si costurile operationale aferente.

Reducerea timpului de indisponibilitate a sistemului

Vizitele de intretinere programate sunt transparente si usor de planificat, la date convenabile pentru dumneavoastra.
Un sistem de aer conditionat bine intretinut este mai putin susceptibil de a se defecta in timpul sezonului de varf.

Efectuarea la zi a tuturor inspectiilor si lucrarilor de intretinere pentru o unitate inseamna o probabilitate mai mica de defectare atunci cand aveti cea mai mare nevoie de aceasta.

Pentru o siguranta sporita

In cazul in care o unitate nu functioneaza in conditii optime pentru perioade mari de timp poate cauza conditii de lucru nesigure sau accidente.

Intretinerea regulata asigura functionarea in siguranta a unitatii de aer conditionat si respectarea reglementarilor si cerintelor locale.

Când se impune igienizarea aparatului de aer conditionat?

Această întrebare nu are un răspuns atât de simplu. Nu există un calendar recomandat pentru serviciile de curățare a conductelor. Multe depind de vârsta și de întreținerea aparatului de aer conditionat.

De exemplu, un sistem de climatizare nou, într-o locație cu o bună calitate a aerului, care a fost bine întreținut, ar putea să nu aibă nevoie deloc de servicii de curățare a conductelor. Pe de altă parte, un aparat amplasat intr-o camera cu fumatori va avea nevoie de inspectii periodice.

Următoarele semne vă pot spune că este timpul să apelați la o inspecție:

 • Praf excesiv care iese din registre și se acumulează pe suprafețele din apropierea aparatului
 • Mirosuri persistente de mucegai
 • Umiditate ridicată
 • Creșterea mucegaiului pe pereți și tavane

Stiati ca?

Filtrele de aer murdare pot cauza cresterea cu pana la 37% a consumului de energie.

Pana la 40% din costurile de exploatare ale produsului sunt atribuite filtrelor de aer.

Suntem pregătiți pentru serviciul de urgență 24/7

Dacă aveți nevoie de repararea aparatului dvs de climatizare ,suntem experți în servicii de reparații HVAC asigurăm reparații, și Verificare A/C servicii de urgență 24/7 în Bucuresti, pentru toate tipurile de echipamente.